Gezond bananenbrood

Goed gevuld. Zonder schuldgevoel.

Beter goed geleend dan slecht verzonnen. Al vele recepten geprobeerd en aangepast, maar nooit kon ik het perfecte bananenbrood bakken. Tot ik het recept van Pauline’s Keuken vond! Al heb ik daar de kokosrasp overgeslagen, gaan verder de credits naar Pauline. Hieronder vind je het recept (zonder kokos).

 

Ingrediënten voor 1 cake

– 3 rijpe bananen
– 3 eieren
– 150 gr amandelmeel
– 60 gr dadels (3 medjool dadels)
– 2 tl bakpoeder
– 50 gr pure chocola
– 75 gr walnoten noten
– Snuf zout

 

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden (hetelucht).
  2. Pureer de bananen samen met de dadels (zonder pit) glad met een staafmixer in een kom.
  3. Voeg één voor één de eieren toe en klop ze met een garde door het beslag.
  4. Spatel het het amandelmeel met het bakpoeder en een snuf zout door het beslag.
  5. Hak de walnoten en de chocola in stukjes en spatel deze door het beslag.
  6. Vet een cakevorm (23 cm) in en giet het mengsel in de vorm.
  7. Bak het bananenbrood in ongeveer 45 minuten af in een voorverwarmde oven. De cake is gaar als een prikker er schoon en droog uit komt, als je deze in het midden van de cake steekt,
  8. Laat het bananenbrood iets afkoelen in de vorm en stort het dan op een taartrooster. 

    Tip:

    Bewaar het bananenbrood in aluminiumfolie buiten de koelkast of wikkel het per 2 plakken in huishoudfolie en vries het in.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *