Benjis – Amsterdam

Lunchen met Mimosa’s en rendang sandwiches

Benji’s – Amsterdam | The Urban Jungle

Wibautstraat 196, Amsterdam Oost

 

Als vrienden overal en nergens wonen, is het handig om ergens in het midden af te spreken. Vaak wordt dat ‘Amsterdam’. Dit keer werd ik enthousiast van de Instagram foto’s van Benji’s. Dus: dat maar eens proberen. Maar wees alvast gewaarschuwd: bij binnenkomst ging het Hipster alarm snel af. Maarja, dat hoeft niet altijd slecht te zijn.

Soms mag je een beetje gek doen. Dus we bestelden Mimosa’s: Prosecco met verse jus. Kan niet mis gaan.

2 van de 3 dames kozen de Rendang Sandwich. Javaans kruidig stoofvlees met kokos op een ‘charcoal bun’ (houtskool bolletje). Het proeft gelukkig niet zo ;). Onder die berg aan heerlijk mals vlees lag komkommer, sla en atjar. Zoals je ziet, was het een feest om naar te kijken en om te eten.

Maar er staan ook heerlijke zalm, burrata en roasted beef broodjes op de kaart naast de diverse salades en granola bowls.

 

 

Al was het broodje vullend. Onze maagjes knorden nog een beetje. Dus een toetje besteld om te delen: Chocolate lava-cake <3

 

Bij binnenkomst zag het er vol uit, maar boven was nog een verscholen plekje aan een grote tafel. De bediening liet weten wanneer er een plekje vrij was gekomen. Tot die tijd sta je gegarandeerd met wat mensen te wachten bij de deur. De tafeltjes staan dicht op elkaar, maar door de grote raampartij ziet het er nog redelijk ruim uit. De aankleding is hip, maar niet heel bijzonder. Bestellen doe je aan de bar, wat soms fijn is, maar ook niet altijd. Je moet er van houden.

Broodjes waren uniek en zeer smaakvol. De drankjes waren lekker, maar qua aankleding mag het wat mij betreft iets ruimer. Helaas was de red velvet cappuccino op. Dus als ik in de buurt ben, kom ik die zeker nog een keer proberen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *