Bij Tholen – Haarlem

Wijn zonder babies.

Bij Tholen – Haarlem

Kruisweg 70B

Dit is het 6e jaar op rij dat ik met mijn beste vriendinnetje een nachtje weg in het voorjaar zou gaan om onze vriendschap te vieren. We hebben onder andere al Rome, Lissabon, Harderwijk en Keulen bezocht. Maar dit jaar gooide de 2 liefste babies roet in het eten. Zelf ben ik in december mama geworden van Lauren en zij heeft in november afgelopen jaar haar zoon ontmoet. Dus dit keer geen nachtje weg, maar een avondje ouderwets gezellig eten en wijn drinken. (Dat weekendje doen we dit keer in de zomer 😉 )

 

We wonen allebei in Castricum. Prachtig gelegen aan de Noord-Hollandse duinrand en op fietsafstand naar het strand. Maar de horeca is ons nou wel bekend, dus we weken uit naar Haarlem.

Na een strenge selectie van de menu (en wijn)kaart, komen we uit bij Bij Tholen. Een klein restaurantje waar ik elke dag langsloop van werk naar het station en vice verse. Het blijkt dat de eigenaar vinoloog heeft en dus veel wijnen per glas aanbiedt. Daar houden we van! Daarnaast kunnen we geen carpaccio, gerookte zalm noch sate op de kaart vinden, maar een creatief aanbod van gerechtjes met buikspek, tomatenrisotto met Manchego, verse Spaghetti met black Tiger garnalen. En dat voor 29,95 per 3 gangen. HiepHoi!

Het was maar goed dat we hadden gereserveerd, want gedurende de avond zijn er wel 10 gezelschappen weer de deur gewezen met de boodschap ‘Sorry, we zitten vol’. Dus tip: reserveer!

Ons menu zag er als volgt uit:

Voor: een proeverij van de chef. Allemaal kleine hapjes waaronder aspergesoep, gefrituurde garnalen en een kroket met rendang en pittige mayonaise. Vergezeld met een Hollandse witte wijn! <3

Hoofd: Tomatenrissoto met Manchegokaas, pijnboompitten en basilicumolie. Daarnaast een bloemige, frisse Viognier

Na: Cheesecake met fireballwhiskeygel, koffie-karamel-schuim, groen appelsorbet en rozijnen. Daarnaast dronk ik een Pedro Ximenez. Niet de dessertwijn die werd aangeraden bij dit gerecht op de kaart, maar mijn favoriete manier om een maaltijd af te sluiten.

 

Ik vond het toetje een beetje ‘all over the place’, de bediening had het razend druk maar deed echt haar best, was vriendelijk en behulpzaam, de wijnen waren divers en lekker, de sfeer was gezellig en de rest van het eten meer dan smakelijk! Ons zien ze zeker weten binnenkort terug. Maar dan voor een High-Wine denk ik <3

*De foto’s hebben we geleend van Bij Tholen, omdat mijn telefoon tijdens het diner lekker verstopt zat in mijn jas. Zo hadden we even aandacht voor wat belangrijk was: het gezelschap en de versnaperingen*

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *