Balinese boemboe

Geleerd tijdens een kookworkshop in Bali <3 De smaakmaker voor veel gerechten

Met deze hoeveelheid kun je makkelijk meerdere maaltijden maken. Deze boemboe is oa de basis van de kipstokjes hier rechts op de foto. Later deze week posten we ook dat receptje online.

Ingrediënten

– 5 cm of 1 el kurkuma
– 5 cm of 1 el gember
– 5 cm of 1 el laos
– 5 cm of 1 el witte kurkuma
– 1 a 2 el nootmuskaat
– 5 teentjes knoflook
– 6 sjalotjes
– 1 kleine chili peper
– 1 tl trassi
– 5 witte peperkorrels
– 5 zwarte peperkorrels
– snuf zout
– 2 el kokosolie (of andere plantaardige olie)

Benodigdheden

– vijzel

Bereiden

  1. Wanneer je verse kruiden gebruikt in plaats van poeder, begin je met het schillen van de kurkuma, gember, laos en witte kurkuma en snijd deze in grove stukken
  2. Schil de tenen knoflook
  3. Snipper de rode uien fijn
  4. Snijd de peper in grove stukken
  5. Doe de kruiden, knoflook, uien, peper, trassi, peperkorrels en zout in de vijzel en maal deze helemaal fijn, totdat er een dikke ‘saus’ ontstaat.
  6. Bak de boemboe 2 minuten in de kokosolie.
  7.  

    Tip: deze boemboe kan je in kleine bakjes langer goed houden in de vriezer

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *