Broodje Caprese

Mozzarella + tomaat + pesto = klassieke combo

Ingrediënten

– 4 sneden stevig volkoren brood
– 1 bolletje mozzarella
– 2 pruimtomaten
– 2 el groene pesto
– bakboter

Bereiden

  1. Snijdt de mozzarella en de tomaten.

2. Beleg de sneden brood met de mozzarella en tomaten en besmeer 1 kant met groene pesto.

3. Smelt een klein beetje boter in de pan en leg de sandwich erin.

4. Houdt het brood in de gaten en wanneer het goudbruin is, mag je hem omdraaien. 

5. Doe er opnieuw een beetje boter in, zodat de sandwich niet aanbrandt.

Tip: Als je ongesneden brood gebruikt, blijft het langer vers. Zo is het ook makkelijker om dikke sneden te snijden. Deze behouden makkelijker hun stevigheid wanneer je een tosti in een pan bakt.

Tip: Smeer de sandwich van buiten in met gewone boter en doe hem onder de grill of in het tosti-ijzer. Weer eens wat anders dan ham-kaas!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *