Canggu – Bali

My Foodie Heaven. Our favorite spots to spend a perfect day in Canggu.

In de winter zoeken Matthijs en ik graag de zon op. Afgelopen januari gingen wij richting Laos met 4 vrienden, maar daarna hadden we 2 weken samen op Bali. Een eiland waar velen al zijn geweest, en wij ook: 5 en 10 jaar geleden. En gosh wat is het veranderd. Waar je eerst alleen warungs (lokale eettentjes) kon vinden, word je nu op velen plekken overladen met foodie-walhalla spots. En wij delen onze favorieten van Canggu met jou!

 

Ga je ontbijten? Hop langs bij Crate Cafe voor de beste cappuccino van Canggu en een zeer divers aanbod aan ontbijtjes en lunches met uitzicht over een paar rijstveldjes. Je loopt binnen in een grote betonnen gebouw die aan 1 kant volledig open is, super fijn met een windje. Je loopt naar binnen, bekijkt het bord wat je wilt bestellen en bestelt aan de bar. Hierboven ze je easy peasy, een toast met doperwten, feta en bacon.

 

En na ontbijt komt de lunch. Wij werden de eerste avond super verrast door de lekkere en betaalbare pokebowls van Poke Poke. Een kleine bowl kost 55.000 Roepiah (ongeveer 4-5 euro), maar ook dit was ruim voldoende voor de grote eter (mijn vriend). De Bali Buddha met extra avocado was mijn ultime favorite! Een beetje pittig, maar niet te, met gemarineerde tonijn en knapperige kokos-flakes. Ze serveren hier de sapjes van buurman ‘Roti-Roti’ en als je dinner partner meer in de mood is voor roti, mag je dat ook gewoon bestellen.

 

4 uur Cup-A-Soup? Nee! 4 uur gebakjes en koffie bij Monsieur Spoon. Deze mini-lemon-merengue had een perfecte zuur/zoet smaakbalans.

 

Tussen 5 en 6 moet je even langs Old Man’s aan het strand langsgaan voor Happy Hour. 2 drankjes voor de prijs van 1. Biertjes, Daiquiri, gin tonics, you name it. En ja deze foto werd na happy hour gemaakt (A).

 

Bij Betelnut Cafe aan Pantai Batu Bolong kun je terecht voor ontbijt, gebakjes, salad-bowls, milkshakes en taco’s. In onze 10 dagen in Canggu hebben we hier minstens 5x gegeten. Best een goede score voor zo’n foodie-walhalla dorp. Er zijn boven genoeg zitjes met uitzicht over Canggu. Het kan zijn dat je een paar minuutjes moet wachten, maar service gaat snel. Het is het wachten waard.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *