Chocolate Chip Cookies

Chewy on the inside <3

Ingrediënten voor 30 koekjes

– 250 gr bloem
– 250 gr lichte basterdsuiker
– 1 ei
– 1 el bakpoeder
– 180 gr roomboter
– Snufje zout
– 1 el vanille suiker
– 100 gr melk en 100 gr pure chocolade (grof gehakt)

Benodigdheden

– bakplaat en bakpapier

Bereiden

1. Verwarm de oven op 180 graden.
2. Smelt de boter in een pannetje.
3. Zeef de bloem, bakpoeder en zout in een grote kom.
4. Meng de basterdsuiker en vanillesuiker in een kom en giet de gesmolten boter er bij. Meng dit tot de suiker begint te smelten. Klop dan het ei er door.
5. Voeg het suikermengsel bij de gezeefde bloem. Schep met een houten lepel door elkaar.
6. Laat het deeg even afkoelen.
7. Schep dan ook de chocolade er door. Draai balletjes van het deeg en leg deze op de bakplaat met bakpapier.
Tip: Plat drukken is niet nodig want ze lopen nog uit in de oven. Houd daarom ook genoeg ruimte tussen de deegballetjes. Bij ons pasten 12 bolletjes op 1 bakplaat.
8. Bak ze ongeveer 13 tot 15 min in de oven tot de randjes beginnen te kleuren maar de binnenzijde nog wat zacht is. Laat de chocolate chip cookies volledig afkoelen op een rooster.
9. Wij hebben 3 rondes gebakken totdat het deeg op was.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *