Sweet ‘n Sour Chicken

Niet moeders mooiste foto, maar laat dat je niet tegenhouden om deze Aziatische klassieker een keer te proberen

Ingrediënten voor 3 personen

Kip:
– 2 kipfilets
– maizena
– 1 a 2 eieren
– dikke laag zonnebloemolie in een wokpan

Groente:
– 1 rode ui
– 150 gr worteltjes

– 2 paprika’s
– halve komkommer
– zo’n klein blikje ananas (het sap gebruik je in de saus)
– lente ui ter garnering
Ook lekker met sugarsnaps

Saus:
– 1 teen knoflook
– 3 el ketchup
– 2 el azijn (witte wijn, rijst of appel)
– 3 el chilisaus
– chilipoeder

Bereiden

  1. Kook de zilvervliesrijst zoals op de verpakking.

2. Snijd de groente in schijfjes en in blokjes en bak deze beetgaar, maar laat de komkommer en ananas nog even achterwege.

3. Snijd ondertussen je kip fijn in reepjes of blokjes en doe in aparte bakjes de maizena met peper en zout en in de ander het ei. Haal de kip eerst door de maizena, vervolgens het ei en dan weer door de maizena.

4. Bak de kip in een wok op hoog vuur met een goede laag wokolie gaar. Probeer zo min mogelijk te roeren.

5. Snijd de knoflook fijn en fruit deze in wat olijfolie. Voeg vervolgens de ketchup, azijn, chilisaus en chilipoeder toe en het sap van de ananas uit dat kleine blikje. Laat dit een paar minuten zachtjes inkoken met flink wat peper en zout (voeg eventueel een beetje maizena toe).

6. Is de groente klaar en de kip gaar? Doe alles bij elkaar in 1 grote pan en doe de ananasblokjes en de komkommer erbij. Even verhitten en de lente ui erover strooien en je bent klaar.

Serveer met de rijst.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *