Kruidenboter

Onmisbaar bij de BBQ. Lekker met brood. Lekker met gegrilde maiskolven. Het allerlekkerst met een biefstuk. Maar alles is het lekkerst met biefstuk.

Kruidenboter is onmisbaar bij de BBQ. Lekker met brood. Lekker met gegrilde maiskolven. Het allerlekkerst met een biefstuk. Maar alles is het lekkerst met biefstuk!

Dus waarom niet zelf maken? Met dit recept kun je met het hele gezin minstens 2x van eten bij de BBQ.

 

Ingrediënten

– 250 gr ongezouten boter
– 3 tenen knoflook
– halve rode peper
– 1/3 bosje platte peterselie
– 10 druppels citroensap
– grof zeezout
– gemalen peper

 

Bereiden

  1. Laat de boter een beetje zacht worden in een kommetje.
    2. Snijd de kruiden fijn en doe dit bij de boter.
    3. Doe er een paar goede halen zeezout en grof gemalen peper erover, samen met het citroensap.
    4. Meng alles goed door met je handen (dit gaat het makkelijkst als je de boter een half uurtje van tevoren uit de koelkast haalt.
    5. Zet de boter terug in de koelkast totdat je het nodig hebt.

Tip: De boter is het lekkerst als je die de dag van tevoren maakt, omdat alle smaken er dan zijn ingetrokken.
Dus BBQ je meerdere dagen achter elkaar? Dit is een zeer grote portie, dus grote kans dat ie de volgende keer nog lekkerder is.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *