Marokaanse rode linzensoep

Heerlijk op een druilerige maart-dag

Het duurt nog even voor de lente echt begint, maar tot die tijd verwarmd deze heerlijke en voedzame soep ons vanbinnen uit. Ook handig om in te vriezen, zodat je altijd een gezonde maaltijd bij de hand hebt.

 

Ingrediënten voor 4-6 porties

– 2 rode uien
– 1 teen knoflook
– 1 rode peper
– 2 tl kurkuma
– 2 tl komijnzaad
– 2 wortels
– 6 kleine kruimige aardappelen
– 300 gr rode linzen
– 800 gr tomatenblokjes uit blik
– 1,5 l bouillon (groente, tuinkruiden of kip)
– scheut kookroom

 

Benodigdheden

– blender of staafmixer

 

Bereiden

  1. Snijd de ui, knoflook en peper. Schil de aardappelen en snijd deze in blokjes. Net als de wortels.
  2. Bak de ui, knoflook en peper aan met de kurkuma en komijnzaad in een scheut olie voor ongeveer 2 minuten op middelmatig vuur in een grote soeppan.
  3. Voeg vervolgens de wortels, aardappelen en linzen toe. Roer kort en voeg dan ook de tomatenblokjes en bouillon toe.
  4. Kook de soep voor ongeveer 30 minuten totdat de aardappelen en wortels gaar zijn.
  5. Met een staafmixer of blender maak je de soep zo glad als je zelf lekker vindt.
  6. Kruid nog met zout en peper.
  7. Bij het serveren, schenk je de kookroom er overheen. En tadaa!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *