Mexicaanse Kipburger

Zin in een verse, übersappige burger – maar liever geen rood vlees? Niet gevreesd! Dit recept vervult al je burgerwensen. 

Ingrediënten voor 2 personen
– 300-400 gr kipfilet
– 1 rode peper
– een bosje verse koriander
– 2 tl citroensap
– 2 el bloem
– 1 avocado
– 1 halve rode ui
– 2 bolletjes naar keuze (harde broodjes zijn het lekkerst)

Benodigdheden
– blender of keukenmachine

Bereiden
1. Dit klinkt misschien raar, maar het werkt! Snijd de kipfilet in grote stukken. Snijd de peper en koriander in stukken en doe dit samen met de kipfilet in de blender. Houd een paar stengels koriander over voor de avocado-topping. Kruid met citroensap, peper en zout.
2. Zet de blender even aan totdat het kip tot gehakt is gemalen. Dit duurt slechts enkele seconden.
3. Strooi er 2 el bloem door en meng het door met je handen. Verdeel het mengsel in tweeën.
4. Vorm 2 ballen en doe ze in een warme pan met een beetje olie. Druk ze plat tot burgervorm.
5. In het begin mag het vuur hoog om een mooi kleurtje te creëren. Zet daarna het vuur wat lager en doe een deksel op de pan om wat vocht te bewaren.
6. Wanneer de burgers niet meer zo meeveren, zijn ze gaar.
7. Avocado salsa is de perfecte topping op deze burger. Halveer de avocado en schep het vruchtvlees eruit met een lepel.
8. Prak de avocado fijn.
9. Snijd de halve rode ui en een paar koriander stengels fijn. Doe dit door de avocado samen met één tl citroensap, peper en zout.
10. Stapelen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *