Pharmacia – Lissabon

Chef Felicidade verrast je met excentrieke cocktails en originele shared dining gerechtjes.

Afgelopen weekend heb ik met volle teugen genoten van een uitje naar het mooie Lissabon met een goede vriendin van mij. Dit was het 6e jaar op rij dat we samen de hort op gingen. De ene keer blijven we in Nederland en de andere keer gaan we de landsgrenzen over. En dit keer was Lissabon aan de beurt!

We hebben het 100% Lissabon boekje van een vriend geleend en zijn de eerste dag meteen de hort op gegaan. Een wandeling door Principe Real en Bairro Alto. De wandeling was slechts 4,5 kilometer dus we hadden bedacht dat we rond de lunch wel aan het einde zouden komen. En daar hadden we gelezen EN gehoord dat Pharmacia THE place to be was!

Pharmacia is een restaurant dat gevestigd is in een voormalig ziekenhuis in de buurt van Santa Clara. Je ziet binnen al die referenties, zoals ouderwetse eerste hulp doosjes, medicijnen, potjes, flessen en verpakking op een sfeervolle manier terug.

Maar de zon scheen, dus wij gingen buiten zitten op het kunstgras. Als eerste werd het cocktail menu gebracht. YUM! De rechter op de foto heet PhsycoEstimulante met oa lokaal likeur, passievrucht en eiwitschuim. Van de linker blijf ik je de naam schuldig.

Er werd ons geadviseerd om 3 gerechtjes van de kaart te kiezen voor een volwaarde lunch. En als brave toeristen, luisteren wij als dat op Tripadvisor staat en wordt verteld door de serveerster.

De keuze was reuze: salades, snackjes, vlees en de beroemde bacalhau. In de foto hierboven zie jij de bitterballen van eend met sinaasappel compote, Black Angus hamburgertjes met knoflook puree op soesjes en geitenkaassalade met mango slushie als dressing. Ja, het klinkt een beetje vreemd, maar het is verdomd lekker!

Dus zoek jij een plekje om even te ontspannen in de zon op het terras of binnen in het sfeervolle restaurant midden in hartje Lissabon? Ben je een foodie en kun je wel een cocktailtje gebruiken. Loop dan langs Pharmacia en geniet van het uitzicht over de Taag.

 

Adres: rua marechal saldanha 1, Lissabon

Linkje naar hun FB: Pharmacia – Facebook

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *