Pinda Hummus

Hummus is leven. Pindakaas is ook best wel leven. Pinda Hummus is al het leven. Maar, serieus – dit recept is fijn gezond, en heerlijk om je groenvoer in te dippen!

Hier is het recept voor pindakaashummus (8 porties)

Ingrediënten

– 400 gr kikkererwten
– 2 el pindakaas
– 2 el halfvolle yoghurt
– 3 el olijfolie
– 1 el citroensap
– 2 stengeltjes koriander
– 1 teentje knoflook

Benodigdheden

– Blender of een keukenmachine

Bereiden

1. spoel de kikkererwten af en doe ze in de keukenmachine.
2. Voeg de pindakaas, yoghurt, olijfolie, citroensap, koriander en knoflook toe.
3. Kruid de hummus met peper en zout en zet de keukenmachine aan.
4. Maak de hummus zo fijn als je zelf lekker vindt. Proef regelmatig en voeg eventueel wat meer olijfolie en citroensap toe als het gerecht daarom vraagt.
Tip: Voeg eens een paar zongedroogde tomaten en een pepertje toe aan 1 helft. Zo heb je snel 2
heerlijke soorten hummus. Lekker!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *