Pompoensoep

Pompoenen vormen samen met kalebassen en komkommers een familie. Ze zitten vol caroteen en ijzer. Ook is het een echte herfstgroenten en daarom hebben wij een lekker pompoensoepje gemaakt.

Ingrediƫnten

– 1 grote pompoen

– 1 Granny Smith appel

-1 ui

– 1 bouillonblokje (kip of groente)

– kaneel

– nootmuskaat

– scheutje kokosmelk

– olijfolie

Bereiden

  1. Snijd de appel in partjes, de pompoen en ui in grote stukken en gooi dit met de kruiden en olijfolie in een braadpan.
  2. De pan mag nu voor 30 minuten in de oven op 180 graden.
  3. Zodra de pompoen zacht is, kan je deze uitlepelen en de vulling terug in de pan doen.
  4. Doe het bouillonblokje erbij en zet de groenten net onder water.
  5. Breng aan de kook en meng het met een staafmixer tot een gladde soep.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *