Ratatouille couscous

Een zomers gerecht.

 

Ingrediënten voor 2 personen (met leftovers)

– 1 courgette
– 1 aubergine
– 4 tomaten
– 4 rode uien
– scheut olijfolie
– 1 el rozemarijn
– 1 el oregano
– couscous
– 1 volle tl komijnzaad
– 1 volle tl kurkuma
– paar druppels citroensap
– 100 gr feta

 

Bereiden

1. Verwarm de oven voor op 220 graden.
2. Snijd de groenten in grove blokken en leg ze in een grote ovenschaal. Doe een grote scheut olijfolie over de groenten en strooi vervolgens de rozemarijn en oregano erover. Vergeet natuurlijk niet om er nog zout en peper over te doen. Schep alles even goed door en zet het op een laag rooster in de oven.
3. Na 20 minuten mag je de groenten even omscheppen.
4. Nu is het tijd voor de couscous. Volg de instructie op de verpakking van de couscous, maar voordat je het water erbij schenkt is het tijd om de kurkuma, komijnzaad, peper en zout toe te voegen. Ook het citroensap mag er nu bij.
5. In totaal moeten de groenten ongeveer 35 minuten in de oven hebben gestaan, maar daarna mogen ze op het bord met de couscous.
6. Verkruimel de feta en strooi deze over de warme groente, zodat de feta zacht wordt.

YUM!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *