Amandelcake

Hij is zooo fluffy, kruidig en toch fris. Hij is zacht, luchtig en zoet. En dat zonder suiker, boter en bloem. Hij is alles wat je van een cake hoopt. Hij maakt al je zondige dromen waar door toch een beetje braaf te zijn: onze AMANDELCAKE <3

Ingrediënten voor 8 personen

– 8 eiwitten
– 120 gr palmsuiker
– een paar druppels amandelessence
– rasp van 1 sinaasappel
– 125ml goede kwaliteit olijfolie
– 1 tl bakpoeder
– 150 gr gemalen amandelen
– 100 gr geschaafde amandelen
– 1 tl kaneel
– 2 tl poedersuiker

Benodigdheden

– Een bakvorm met een diameter van ongeveer 22 cm

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden, vet de springvorm in en bekleed de bodem met bakpapier.

    2. Pak een grote, schone, vetvrije kom en klop hier de eiwitten in totdat ze hun vorm beginnen vast te houden.

    3.  Strooi geleidelijk en kloppend de suiker erbij tot deze volledig is opgenomen. Het schuim hoort dik, glanzend en lichtbruin te zijn.

4. Nu mag je de amandelessence toevoegen aan het schuim samen met de sinaasappelschil.

5. Meng de gemalen amandelen met het bakpoeder. Deze mix mag je afwisselend met de olijfolie toevoegen aan het mengsel totdat het volledig is opgenomen door het schuim.

6. Schenk het luchtige mengel in de ronde bakvorm.

7. De cake mag nu de oven in voor 25 minuten.

8. In de tussentijd kan je de geschaafde amandelen met de kaneel mengen. Strooi dit mengel over de cake na de 25 minuten en schuif het daarna voor de laatste 10-15 minuten in de oven, zodat de amandelen mooi goudbruin kleuren.

9. Wanneer de oven piept, moet de cake gestold en gerezen zijn.

10. Haal de cake uit de oven en laat hem in de vorm op een rooster afkoelen. Wanneer de cake helemaal afgekoeld is kan de ring eraf en kan de cake uit de vorm gehaald worden.

11. Strooi er nog wat poedersuiker over voordat je de cake serveert.

 

Tip
Heb je geen gemalen amandelen kunnen vinden in de winkel? Gooi dan 150 gram hele amandelen of garneeramandelen in een keukenmachine en laat deze zijn werk doen tot je amandelpoeder hebt

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *