Bijdehante Brownies

Als je zondigt, doe het dan goed. Brownies is altijd een goed idee!     Foto credits gaan naar Lizzy Tardy.

Ingrediënten 8-10 personen

– 200 gr pure chocolade
– 200 gr boter
– 120 gr gouden basterdsuiker
– 8 el cacao
– 6 el zelfrijzend bakmeel
– 4 eieren
– 100 gr gehakte noten

 

Benodigdheden

Brownie bakvorm
– keukenmachine

 

Bereiden

1. Verwarm de oven voor op 180 graden.

2. Doe de chocolade, boter, suiker, cacaopoeder en zelfrijzend bakmeel in de keukenmachine met een mes en zet deze aan. Op deze manier houd je kleine stukjes chocolade in het mengsel en dit is een fantastische toevoeging. Zo wordt het een soort van chocolade en stracciatella brownie in 1.

3. Terwijl de keukenmachine haar werk doet, mogen 1 voor 1 de eieren worden toegevoegd.

4. Na enkele minuten is de brownie al bijna klaar. Hak de walnoten en strooi ze door het mengsel en dan mag dit romige chocolade mengsel de oven in voor 20 minuten.

Tip: Heb je geen keukenmachine? Smelt de chocolade dan au bain marie. Voeg dit vervolgens toe aan het mengsel van opgeklopte boter waar daarna de suiker, cacao, zelfrijzend bakmeel en eieren is toegevoegd. Wil je ook stukjes chocola in je brownie? Houd dan wat chocolade blokjes apart om deze samen met de walnoten toe te voegen aan het mengsel.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *