Lottes kaneelbroodjes

Deze cinnamon rolls zijn warm en op een luie zondag het lekkerst.

Ingredi├źnten 4 personen

– 1 kleine verpakking croissantdeeg
– klontje roomboter
– 2 el (basterd)suiker
– 1 el kaneel

Benodigdheden

– keukenkwastje

Bereiden

1. Verwarm de oven voor op de temperatuur die op het croissantdeeg verpakking staat.
2. Rol het croissantdeeg voorzichtig uit. En druk de gaatjes dicht met natte vingers.
3. Smelt vervolgens langzaam de boter.
4. Vermeng de suiker met kaneel.
5. Besmeer het croissantdeeg met de gesmolten boter en strooi er vervolgens de kaneelsuiker over.
6. Rol het deeg weer op, zoals je het hebt uitgerold. Zorg dat de uiteinden goed vast zitten, door het met natte vingers dicht te metselen.
7. Snijd het deeg in 4 gelijke schijven, leg ze plat neer op een stuk bakpapier die op een ovenplaat of ovenrooster ligt.
8. Druk de schijven met je handen een beetje plat.
9. Nu mogen ze de oven in. Kijk op de verpakking van het croissantdeeg om te zien hoe lang ze er in mogen.

Tip: Wil je echt uitpakken? Maak dan nog frosting van poedersuiker en water om over je cinnabons te smeren. 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *