Coq au vin

Een Franse klassieker. Met wijn. Do we need to say more?

Ingredi├źnten

– 1 grote kip in grote stukken gesneden

– 100 gr spekreepjes

– 10 sjalotjes

– 2 wortelen

– 2 teentjes knoflook

– roomboter

– 2 el bloem

– 1 el rode wijn azijn

– 500 ml volle rode wijn

– 250 ml kippenbouillon

– 2 laurierblaadjes

– 4 takjes tijm

– 400 gr kastanje champignons

Bereiden

  1. Braad de kip lekker bruin aan in een pan met een dikke bodem met een klodder roomboter.
  2. Haal de kip uit de pan en leg het even opzij. Fruit in dezelfde pan de spekjes, de sjalotjes, gesneden worteltjes en knoflook.
  3. Strooi er de bloem over, bak het kort aan en leg de kip terug in de pan.
  4. De kip mag nu ‘onder water’┬á in de rode wijn en kippenbouillon. Ook de laurierblaadjes en tijm mogen erbij en samen 1,5uur zacht pruttelen.
  5. Na die 1,5 uur mogen de halve champignons erbij.

Tip: bind eventueel de saus met maizena

TipTip: serveer het met vers stokbrood en Franse kaasjes of sperziebonen en aardappel.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *