couscous salade

Het makkelijke bij- of lunchgerecht vol met groente en feta.

Ingrediƫnten

– 1 theekop met couscous
– tablet groentebouillon
– fetakaas (des te beter de kwaliteit, des te lekkerder. Laat die witte kaas blokjes van de buurtsuper links liggen als het kan)
– rode paprika
– lente ui
– avocado
– citroensap
– verse peterselie

Bereiden

1. Doe je couscous in een grote bak. Pak hetzelfde kopje en vul die tot dezelfde hoogte als de couscous met kokend water. Dit mag bij de couscous en groentebouillon. Dek het af met een theedoek en laat 5 minuten stomen.
2. Snijd de groente, brokkel de fetakaas en hak de peterselie fijn. Neem zoveel je wilt. Meer groente is altijd beter!
3. Dit mag samen met het citroensap en vers gemalen peper bij de couscous als die klaar is.

 

Tip: maak het de avond van tevoren voor een gezonde lunch, maar het is ook lekker als lauwwarme salade bij het avondeten.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *