Groente chili

Wie kent hem niet?! Jamie Oliver. Dus wij testen zijn groente chili recept uit ’15 minute meals’ en delen het (aangepaste) recept graag met jou!

In de ban van een #weekzondervlees eten we een week lang vegetarisch. En ja, ook wij zijn af en toe inspiratieloos, dus pakken we de kookboeken erbij. Al moet ik toegeven dat we nooit recepten 100% volgen. De salade vind je in een volgende blog onder ‘Klein’.

Ingrediënten

– 2 chilipeper
– 1 rode ui
– 1 tl paprikapoeder
– 1/2 tl komijnzaad
– 1-2 tenen knoflook
– een half bosje verse koriander
– olijfolie
– 3 paprika’s
– 400 gram kikkererwten
– 400 gram zwarte bonen
– 500 gram gezeefde tomaten
– scheutje yoghurt/room
– Optioneel: 250 gram gekookte zilvervlies rijst

Benodigdheden

– keukenmachine

Bereiden

  1. Doe de chilipeper, rode ui, knoflooktenen, komijnzaad, paprikapoeder en de koriander in de keukenmachine met twee eetlepels olie. Hak dit allemaal fijn.

2. Gooi dit mengels in een pan op hoog vuur. Voeg na een minuutje de paprika’s toe die in blokjes zijn gesneden. Na een paar minuten bakken, mogen de uitgelekte kikkererwten, zwarte bonen, gezeefde tomaten erbij. Doe er een snufje zout en peper bij. Roer dit goed door en doe de deksel op de pan.

3. Na een paar minuten mag de deksel van de pan en kun je de rijst koken.

4. Maak de chili af door een wolkje yoghurt/room toe te voegen.

 

Het originele recept in het Engels vind je hier:

https://www.jamieoliver.com/recipes/vegetables-recipes/veggie-chilli-with-crunchy-tortilla-avocado-salad/

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *