Nutty Cheesecake

Cheesecake = liefde. Nutella = liefde. Chocolade-hazelnoten-cheesecake = DUBBEL-LIEFDE.         Foto credits gaan naar Lizzy Tardy.

Ingrediënten 8-10 personen

– 150 gr hazelnoten
– 10 digestive koekjes
– 40 gr boter
– 400 gr roomkaas
– 120 gr suiker
– 2 el bloem
– 4 eieren
– 120 gr crème fraîche
– 120 gr pure chocola met 70% cacao

 

Benodigdheden

– bakvorm met een diameter van 22/24 cm
– keukenmachine

 

Bereiden

Bodem:
1. Rooster de hazelnoten enkele minuten in de pan op een laag vuur. Pas op, want ze kunnen snel verbranden. Door het roosteren komen er heerlijke smaken vrij.
2. Smelt in een ander pannetje de boter.
3. Wanneer de hazelnoten geroosterd zijn, mag je ze in de keukenmachine doen met de koekjes. Laat de nootjes nog wel een paar minuten afkoelen, voordat je de machine aanzet.
4. Meng de koekkruimels/hazelnoten samen met de gesmolten boter. Druk dit mengsel goed aan op de bodem van de taartvorm. Dit mag nu 30 minuten in de koelkast opstijven.

Vulling:
5. Klop de roomkaas even los en romig. Voeg vervolgens de suiker, bloem, eieren en crème fraîche toe. Vergeet niet tussen elk ingrediënt door goed te mixen, zodat alle ingrediënten mooi met elkaar vermengd worden.
6. Het roomkaas mengsel mag je nu over de bodem gieten en kan in de oven voor 50 minuten op 180 graden

Bovenlaag:
7. Laat de cheesecake langzaam en goed afkoelen, voordat je de chocoladelaag gaat maken. Anders stolt de chocolade niet.
8. Smelt de chocolade met een klontje boter au bain marie.
9. Giet dit vervolgens over de taart. Zet hem minstens 2 uur lang in de koelkast om op te stijven.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *