ragù alla bolognese

Oftewel: de klassieke bolognese saus. Niet te vergelijken met de Honig of Knorr pakjes qua smaak. Wel net zo simpel.

Nog nooit heeft iemand een pasta bolognese zo mooi op de foto gezet, dat je er trek van krijgt. Dus wij hebben het niet eens geprobeerd. Laat dat je alsjeblieft niet weerhouden om dit een keer thuis te proberen!

Ingrediënten

– 100 gr pancetta
– 1 grote ui
– 1 grote wortel
– 400 gr rundergehakt
– 100 gr h-o-h gehakt
– 1 kopje witte wijn
– 400 ml passata
– een scheut volle melk
– als laatste verse basilicum

Benodigdheden

– pan met een dikke bodem

Bereiden

1. Snijd de pancetta, ui en wortel in kleine blokjes en bak dit op medium vuur voor 10 minuutjes aan met een beetje olie/boter.

2. Doe het gehakt erbij en rul dit tot het echt goed gebakken is.

3. Schenk de wijn over het gehakt en laat dit grotendeels verdampen voordat de passata erbij gaat.

4. Laat dit ruim 2 uur op een klein vuurtje en met de deksel erop heel zacht pruttelen.

 

Pas op het laatst goed kruiden met peper en zout en eventueel verse basilicum. Meer kruiden heb je echt niet nodig!

Lekker bij pasta of als basis voor een lasagne.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *