Kip met 40 tenen knoflook

Test! Test! Test! Een heerlijk kip recept met gepofte knoflook van Nigella Lawson.

Door het poffen krijgt de knoflook een zoete/kruidige smaak die niet overheerst.

Ingrediënten voor 4-5 personen

– 8-10 kippendijen (het liefst met huid, maar kippenvleugels mogen ook)

– klontje boter

– 3 a 4 bollen knoflook

– verse tijm

– 6 bosuitjes

– scheut witte wijn

Bereiden

1. Verwarm de oven voor op 180 graden. 

2. Kruid de kip met peper en zout en bak ze bruin in de boter. 

3. Leg de kip in een ovenschaal of braadpan (die de oven in kan).

4. Bak de gesneden lente ui, samen met de verse tijmblaadjes.

5. Breek de bollen knoflook en haal het papierachtige schilletje eraf. Je hoeft ze dus niet helemaal te pellen. Verdeel de knoflook, lente ui en tijm over de kip en doe er een scheutje witte wijn bij, zodat er een kleun laagje op de bodem staat.

6. Dek de ovenschaal af met aluminiumfolie en doe dit voor 1 uur in de oven. Haal de folie eraf en doe het vervolgens nog 30minuten in de oven.

Lekker met gekookte sperziebonen, gebakken spekjes en gebakken champignons of salade met friet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *