Lente Kwarkbolletjes

Zoet, fris en gezond. Met gedroogde cranberries en citroen.

Ik ben verliefd op de kwarkbollen van de bakker. Jammer genoeg zitten deze bomvol suiker. Dus hebben wij een gezond receptje voor je ontwikkeld. Wist je dat je ze zelfs kunt invriezen?

Ingrediƫnten voor 8 grote of 12 kleine bollen

– 2 eieren
– 3 el vanillesuiker
– 250 gr volle kwark
– 2 el olijfolie
– 250 volkoren bloem
– 2 tl baking soda
– snufje zout
– 120 gr gedroogde cranberries
– rasp van een halve citroen

Bereiden

1. Verwarm de oven voor op 180 graden en leg een vel bakpapier op de bakplaat.
2. Wel de cranberries in warm water voor 5 a 10 minuten en rasp alvast de citroen.
3. Klop de eieren met de vanille suiker schuimig.
4. Voeg vervolgens de olijfolie en kwark toe en lepel er rustig door tot het goed gemengd is.
5. Nu kan het bloem, baking soda (bakpoeder) en zout er door. Ook Dit kan allemaal met een lepel.
5. Giet de cranberries af en roer dit samen met de citroenrasp als laatste door het mengsel.
6. Nu kun je er al bollen van scheppen met 2 grote lepels en die op de bakplaat leggen met aardig wat ruimte er tussen. Als je het in een cupcake vormpje doet, vul ze niet tot de rand: ze rijzen nog flink.
7. Ze mogen voor +/- 20 minuten in de oven.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *