nasi goreng

Nasi goreng. Hoe nasi goreng zou moeten zijn. Een instant flashback naar Bali is gegarandeerd!

Ingrediƫnten voor 4 personen

– 200 gr gekookte rijst (het liefst de dag van tevoren al gekookt. Geloof me, dit is echt lekkerder.)

– 200 gr kipfilet

-3 el sojasaus

– verse gember, ten grootte van 1 el

– 2 uien

– 4 tenen knoflook

– 1 rode chilipeper

– 400 gr wokgroenten

– 50 gr tomatenpuree

– 2 el ketjap manis

– 4 eieren

Bereiden

  1. Snijd de kipfilet in kleine blokjes en meng dit met de sojasaus en geraspte gember.
  2. Doe de uien, knoflook en chilipeper in de keukenmachine of snijd ze heel fijn.
  3. Wok de kip en doe na 1 minuut de fijngesneden kruiden erbij.
  4. Roer het af en toe door en na 3 minuten mag de groente erbij in de pan.
  5. Na 4 minuten mag de tomatenpuree, ketjap en de rijst erbij.
  6. Roer niet te vaak, laat de rijst maar beetje aanbakken. Zo krijg je de echte ‘fried rice’ smaak. De rijst hoeft alleen maar warm te worden, dus te lang bakken is zonde!
  7. Bak nu de eieren zoals jij ze lekker vindt. Zodra de rijst op je bord ligt, mag het eitje ‘on top’.

Dit is onze ultieme favoriet uit de Indische keuken. Hopelijk geniet jij er ook van!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *