Paas Pavlova

De lente op je bord. Om te delen met familie en vrienden. Een showstopper op tafel!

Ingrediƫnten

Pavlova:
– 3 eiwitten
– 150 gr witte basterdsuiker
– 0,5 el maizena
– citroensap van een halve citroen

Topping:
– 200 ml slagroom
– 1 el poedersuiker
– 200 ml Griekse yoghurt
– vers fruit (wij gebruikten ananas, mango en passievrucht)

Bereiden

  1. Verwarm de oven op 150 graden.
  2. Scheid het eigeel van het eiwit en klop deze met een mixer in een brandschone kom. Als je kom niet schoon en ontvet is, zal je eiwit niet stevig worden.
  3. Terwijl het eiwit stevig wordt, voeg je langzaam de suiker en maizena toe.
  4. Wanneer het eiwit wit, dik en glanzend is, is het klaar
  5. Teken op een vel bakpapier een cirkel van +/- 25cm en draai het papier om. Leg dit op de bakplaat.
  6. Verspreid het eiwit over de cirkel en doe de pavlova voor 1 uur in de oven.

Pas op! Doe de oven tussentijds niet open, dan zakt de pavlova in elkaar!

Pas als de pavlova helemaal is afgekoeld, kun je aan de volgende stappen beginnen.

  1. Klop de slagroom met 1 el poedersuiker stevig.
  2. Roer dit vervolgens langzaam door de Griekse yoghurt.
  3. Dit mag bovenop de pavlova. Strooi daar het verse fruit over.

Tip: Je kunt de pavlova een dag van tevoren klaarmaken als dat beter uitkomt.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *