Pepernoten

November + Regen + 3e zaterdag + Sinterklaas + weekend + feestmaand = samen pepernoten bakken!

Ingrediënten

– 250 gr bloem

– 100 gr boter

-100 gr palmsuiker

– 5 el melk

– 2 el koek- en speculaaskruiden

– 1 tl bakpoeder

Benodigdheden

– zeef

– bakplaat en bakpapier

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Meng de bloem en bakpoeder in een grote schaal.
  3. Voeg de palmsuiker en kruiden toe. Meng alles goed door.
  4. Doe de boter er in kleine stukjes bij en kneed alles goed door.
  5. Als laatste mag de melk erbij kneed het tot een deeg.
  6. Rol kleine balletjes van het deeg en leg dit op een bakplaat bedekt met bakpapier. Laat wel een beetje ruimte tussen de pepernoten, want ze dijen nog wel uit in de oven.
  7. Vervolgens mogen ze 15 minuten bakken in een warme oven.

Wij vinden de pepernoten het lekkerst wanneer ze nog een beetje zacht zijn van binnen, maar je ze wel gemakkelijk op kunt tillen van het bakpapier. Heb jij je pepernoten liever knapperig, dan mogen ze nog 2 á 3 minuten langer in de oven.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *