Pesto Plaattaart

Deze plaattaart staat prachtig op de paastafel, maar is samen met een salade gedurende het hele jaar een festijn om te eten.

Ingrediënten

– 6 bladen bladerdeeg uit de vriezer
– 1 klein potje pesto
– 1/2 courgette
– 2 tomaten
– 150 gr cherry tomaten (wij gebruikten die snoeptomaatjes in verschillende kleuren)
– 100 gr geraspte kaas

Benodigdheden

– bakplaat

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.

2. Laat het bladerdeeg licht ontdooien op de bakplaat waar bakpapier op ligt. Plak ze aan elkaar met een natte vinger. Rol vervolgens de randen een beetje om.

3. Besmeer de taart met de pesto. Maar gebruik niet te veel, het overheerst snel en het deeg kan dan zacht blijven in de oven.

4. Snijd de courgette en tomaat in dunne plakjes en halveer de cherry tomaten. Verspreid deze over de taart.

5. De geraspte kaas mag er nog over voordat de taart 25 minuten in de oven gaat tot de rand goudbruin en knapperig is.

 

Tip: Je kunt onze toppings makkelijk vervangen door al het andere dag je lekker vindt, bijvoorbeeld bospaddelstoelen, prei en gruyere of pompoen, rode ui en geitenkaas. Leef je uit!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *