Pittige Stimp-Stamp

Oer-Hollandse stampot met een pittige twist. Gewoon. Beetje pit in het leven!

Ingrediƫnten

Stampot

– 1 kilo iets kruimige aardappelen

– 400 gr gesneden andijvie

– 3 bosuitjes

– 2 el sambal brandal

– 1 el pittige mosterd

– 200 gr spekjes

Gehaktballen en Jus

– 1 ui

– 400 gr half-om-half gehakt

– 1 el nootmuskaat

– 1 el paprikapoeder

– 1 el gemalen mosterdzaad

– 2 el ketchup

– 2 tl mosterd

Benodigdheden

– hapjespan of een koekenpan met een deksel

– stampot-stamper

Bereiden

1. We beginnen ouderwets met de piepers jassen.

2. Kook de aardappelen met een beetje zout gaar in +/- 15/20 minuten

3. Snipper de ui en meng dit met de kruiden door het gehakt. Vergeet de peper en zout niet.

4. Draai er balletjes van die zo groot zijn als een golfbal.

5. Braad de balletjes kort aan in een pan met boter totdat ze bruin zijn aan de buitenkant. Vervolgens mag de deksel op de pan en het vuur laag. Ze kunnen zo rustig garen.

6. Bak ondertussen de spekjes en snipper een uitje of de bosuitjes.

8. Zijn de balletjes gaar? Of bijna? Dan mag er ongeveer 200 a 300 ml water bij samen met de ketchup en de mosterd. Roer alles goed door en laat het even inkoken. Je kunt het altijd nog kruiden met alles wat je zelf lekker vindt.

9. Giet de aardappelen af en stamp ze grof. Roer de andijvie, ui, sambal en mosterd en een klontje boter door de aardappelen. Vergeet ook hier de peper en zout niet.;)Daarna kunnen er de uitgelekte spekjes bij.

Alles mag nu op je bord. Lekker smullen! Mag het wat pittiger? Voeg gerust nog wat sambal en mosterd toe.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *