Shakshuka

Mediterrane paprika + tomaten stoof met gepocheerde eitjes. Klinkt misschien een beetje gek, maar het is LEKKER!

Ingrediënten

– 1 rode ui
– 1 teen knoflook
– 2 paprika’s (verschillende kleuren)
– 200 gr cherry tomaten
– 2 el ras el hanout kruiden

– 400 gr tomatenblokjes in tomatensaus
– groente bouillonblokje
– 4 eieren
– bosje verse koriander
– 200 gr feta kaas

Benodigdheden

– pan met dikke bodem of tajine

Bereiden

  1. Snijd de rode ui, knoflook en paprika fijn en bak dit aan met een scheut olie in de pan voor een paar minuten.

2. Voeg de ras el hanout kruiden toe en de steeltjes van koriander die je hebt fijngesneden. En bak dit nog een minuutje verder.

3. De tomatenblokjes en het bouillonblokje mogen er nu bij.

4. Laat dit lekker 10 minuten pruttelen met de deksel op de pan.

5. Maak vervolgens met een lepel een kuiltje in de saus en breek een eitje hier in. Herhaal dit 4 keer. Doe de deksel op de pan en laat dit 15 minuten zacht pruttelen totdat de eitjes gaar zijn.

6. Vergeet niet lekker peper en zout toe te voegen om het gerecht op smaak te brengen. Strooi vervolgens de feta en fijngesneden koriander blaadjes over de schotel.

 

Tip: Serveer dit met Turks brood en een salade en je hebt een maaltijd voor 4. Wij aten dit echter gewoon zo met z’n 2en!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *