Tajine met gehaktballetjes

Tajine is een aardewerken stoofpot, populair in onder andere Tunesiƫ en Marokko.

Ingrediƫnten voor 3 personen

– 2 uien

– 300 gr rundergehakt of lamsgehakt

– 1 citroen

– 2 tl komijn

– 2 tl kaneel

– 1 tl cayennepeper

– een handje verse peterselie

– 1 ei

– een handje paneermeel

– 2 grote wortels

– 2 tl gember

– 1 rode chilipeper

– een snufje saffraan

– 2 runder bouillonblokjes

– 2 tomaten

– 70 gr tomatenpuree

– 400 gr kikkererwten

Benodigdheden

– Tajine of een braadpan met deksel

Bereiden

1. Snipper de uien super fijn en doe de helft van de uien door het gehakt. Voeg de geraspte citroen, komijn, kaneel, cayennepeper, fijngesneden peterselie, ei, paneermeel, peper en zout toe aan het gehakt en rol er balletjes van ten grote van een pingpong balletje.

2. Rasp de gember, snijd de chilipeper fijn en doe dit in de tajine met een beetje olie die op middelhoog vuur staat. Ook de overige helft van de gesnipperde uien mag in de tajine.

3. Bak dit 5 minuten en snijd ondertussen de wortel in schijfjes en voeg die toe.

4. De bouillonblokjes en 500 ml water mag er ook bij samen met citroensap, tomatenpuree en de tomaten.

5. Nu mogen de balletjes erbij en de deksel mag boven op de tajine/braadpan. Laat dit ongeveer 20 minuten sudderen.

6. Als laatste mogen de kikkererwten, enkele schijfjes citroen en een beetje extra verse peterselie worden toegevoegd. Vergeet niet de stoofschotel te kruiden met peper en zout. Na 10 minuten is de schotel klaar.

Tip: Serveer met luchtige couscous, rijst of een Turks brood.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *