Tiramisu

Een guilty pleasure, een Italiaanse klassieker en een toetje die je een dag van tevoren al kunt klaar maken. Dus geen gedoe in de keuken, maar gezellig kletsen aan tafel met je visite.

Ingredi├źnten voor 6 personen

– 4 eieren
– 100 gr suiker
– 500 gr mascarpone
– 300 gr lange vingers
– 300 ml sterke koffie
– 100 ml Disaronno
– een paar eetlepels cacaopoeder

Benodigdheden

– zeefje
– een grote ovenschaal of kleine kommetjes

Bereiden

  1. Scheid de eiwitten van de dooiers en klop het eiwit stevig met de mixer. Voeg langzaam de suiker toe.
    2. Meng de eidooiers met de mascarpone.
    3. Met liefde en beleid mag je de stevige eiwitten door de mascarpone mengsel roeren.
  2. Leg de lange vingers in een ovenschaal of breek ze zo dat ze in je potjes passen. Schenk er vervolgens je lauwe koffie (met een scheut Dissaronno) over.
  3. Verdeel de room gelijkmatig over de laag lange vingers. Je kunt natuurlijk meerdere lagen maken als je dat mooi vindt.
  4. Zet de tiramisu minstens 2 uur, maar het liefst een hele nacht, in de koelkast om op te stijven.
  5. Zeef/strooi de cacao op het laatste moment over de tiramisu.  Eet smakelijk!

Ook lekker met chocolade-krullen in plaats van de cacao en met sinaasappelrasp door de mascarpone.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *