Tiramisu

Een guilty pleasure, een Italiaanse klassieker en een toetje die je een dag van tevoren al kunt klaar maken. Dus geen gedoe in de keuken, maar gezellig kletsen aan tafel met je visite.

Ingredi├źnten voor 6 personen

– 6 eidooiers

– 250 gr suiker

– 500 gr mascarpone

– 20-30 lange vingers

– 300 ml sterke koffie

– een paar eetlepels cacaopoeder

– optioneel (maar wel het lekkerst): een scheut Disaronno Originale

Benodigdheden

– zeefje

– een grote ovenschaal of kleine kommetjes

Bereiden

  1. Klop de eidooiers met de suiker tot een schuimige massa.
  2. Voeg de mascarpone toe en roer dit door elkaar.
  3. Doop de lange vingers in de lauwe koffie, met de suikerlaag naar beneden. Laat de koekjes vooral niet weken! Leg de lange vinders vervolgens in de ovenschaal of kommetjes.
  4. Verdeel de helft van de room gelijkmatig over de laag lange vingers. Leg er vervolgens weer een laag in gedrenkte lange vingers op en daarna nog een laag mascarponeroom.
  5. Zet de tiramisu minstens 2 uur in de koelkast om op te stijven.
  6. Zeef/strooi de cacao op het laatste moment over de tiramisu.  Eet smakelijk!

Ook lekker met chocolade-krullen in plaats van de cacao en met sinaasappelrasp door de mascarpone.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *