Home made tomatensaus

Zelfgemaakte tomatensaus is gewoon het allerlekkerst <3

Deze saus kan de basis zijn voor tomatensoep, een stoofschotel of overheerlijke pastasaus. Ook is deze saus super makkelijk in porties in te vriezen!

 

Ingrediƫnten voor +/- 8 personen

– 10 tomaten

– 2 tenen knoflook

-1 ui

– 1 tl suiker

– jouw favo kruiden (wij deden tijm en rozemarijn)

– 500 ml passata (gezeefde tomaten, te koop bij AH, Deen en alle andere grote supermarktketens)

Benodigdheden

– blender

Bereiden

  1. Haal het hart uit de 10 tomaten en doe ze samen met de knoflook, ui (beiden geschild), suiker, kruiden en scheutje water in de blender.
  2. Laat dit samen met de passata 30 minuten zachtjes koken. En dat is het!

 

Je kunt de saus invriezen in porties. Zo heb je een andere keer snel een gezonde basis voor je avondmaal.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *