Carrot cake met frosting

Er kwam een konijn bij de bakker… Worteltjestaart om een moord voor te doen.

Ingrediƫnten

Taart

– 400 gr geraspte worteltjes

– 250 gr tarwebloem

-120 gr walnoten

– 250 gr lichtbruine basterdsuiker

– 4 eieren

– 350 ml zonnebloemolie

– 2 tl zout

– 5 tl kaneel

– 4 tl nootmuskaat

– 3 tl gemberpoeder

– 3 tl bakingsoda

Glazuur

– 200 gr roomkaas

– citroen rasp en sap van 1 citroen

– 50 gr poedersuiker

Benodigdheden

– bakvorm van ongeveer 22cm

– bakpapier

Bereiden

1. Verwarm de oven voor op 175 graden en bekleed de bakvorm met bakpapier.

2. Snijd de wortelen fijn of rasp ze (eventueel met een keukenmachine) en hak de walnoten.

3. Meng de bloem, zout, specerijen en bakingsoda in een kom.

4. Mix in een andere kom de eieren met suiker en voeg langzaam de olie toe.

5. Voeg de droge ingrediƫnten langzaam doe en meng mix alles goed door. Doe de wortelen en walnoten als laatst.

6. Schenk het beslag in de cakevorm en bak de cake in 35-45 minuten gaar. Doe de test met de sateprikker om het zeker te weten.

 

7. Zodra de taart is afgekoeld, meng de roomkaas, citroensap en -rasp met de poedersuiker tot een glanzend glazuur.

Besmeer de taart met het glazuur, snijd er een grote punt van, want nu is het tijd om te genieten!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *