By Lima

Lunchen bij fotogeniek By Lima

By Lima – Haarlem

Al maanden fiets ik langs By Lima op weg naar het station vanuit mijn werk. In de zomer zit het terras altijd vol en nu in de winter zitten er mensen te wachten op een plekje. Dat kan maar 1 ding beteken: daar kun je lekker eten!

Toen ik met Marie-Louise had afgesproken om te lunchen in haar oude home town en de stad waar ik werk, Haarlem, wilde ik ergens heen waar ik nog niet eerder was geweest. Dus wat doe je dan, je Googlet ‘lunchen Haarlem’ en krijgt meerdere websites met lijstjes van de beste hotspots en google/Iens/Tripadvisor reviews. Na er 3 aan te hebben geklikt, stond By Lima altijd goed aanschreven. Hun website zelf gaf weinig prijs, maar nadat ik de foto’s op Instagram zag, was ik verkocht.

Op de menukaart staan veel vegetarische en veganistische opties van lokaal gekweekt en gemaakte producten. Maar er staan ook opties met vis en vlees tussen. Als ik de term ‘all day breakfast’ zie, wordt ik altijd blij! Dat betekent onder andere eieren, pannenkoeken en croissantjes! En dat is hier ook het geval als je het Ontbijtplankje besteld. Daarnaast vind je er bananen-gemberbrood, salad-bowls, sandwiches oa met Griekse yoghurt, avocado en zalm (zie foto). De dranken kaart staat vol verse thee, sapjes en zelfs wijn. Van elk woord in deze alinea alleen al word ik intens gelukkig.

Wij genoten van 2 koppen verse gember-tijm thee, een feta-bowl, een sandwich met zalm, een cappuccino, een late macchiato, attent personeel, een fris en vrolijk decor met pasteltinten EN goed gezelschap. En dat alles voor 33 euro in hartje Haarlem. Je moet misschien even wachten op een tafeltje, maar ik neem dat met liefde voor lief.

 

https://www.instagram.com/bylima.haarlem/

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *