Sinne

In dit Michellinster restaurant word je de gehele avond verwend door subliem eten, bijpassende wijnen en een informele maar professionele bediening.

Sinne –  Amsterdam

Normaal ben ik fan van ergens ‘een hapje eten’. Gewoon een burger, gegrild kippetje of een klein Aziatisch restaurant om simpel en lekker te eten voor niet te veel geld. Maar er zijn natuurlijk uitzonderingen!

Voor mijn vriend z’n verjaardag wilde ik hem verrassen met een avond vol met lekkers dat wij nooit en te nimmer thuis zouden kunnen en willen klaarmaken. Ons werk bracht ons beiden in Amsterdam, dus ergens in de grote hoofdstad moest ik een restaurant vinden die aan mijn verwachting zou voldoen. Na uren surfen op Tripadvisor, Iens en Instagram (ja ik ben slecht in keuzes maken, zonder al mijn keuzes te weten….. en in dit geval was er gewoon te veel om uit te kiezen) had ik een top 3. Na een nachtje er over te slapen en advies in te winnen bij mijn andere foodie-vriendinnen was de keuze gevallen op Sinne. Een sterren-restaurant moet wel indruk maken 😉

 

Leuk feitje: ‘Sinne’ is een Zweedse term die staat voor zintuig, gemoed, humeur en ‘state of mind’.

 

We werden de avond zelf vriendelijk en informeel onthaald. Omdat het zomer was, namen we buiten plaats. We begonnen met een bubbeltje, voordat ons 4-gangen diner geserveerd werd met bijbehorende wijnen. Het tussengerecht met kreeft en couscous was heerlijk, maar het toetje en bijbehorend dessert wijn spande de kroon: een chocolade cakeje met een donkere dessertwijn vol rozijnen-smaak. Om je vingers bij af te likken! We sloten de avond af met een koffie en likeurtje.

Mocht je ooit nog een verpletterende indruk willen achterlaten bij je date, ga dan naar Sinne! Ze hebben geregeld een nieuwe menukaart, het ligt centraal in de stad en je hebt een avond die je niet snel zult vergeten. De prijs viel me zelf ook niet tegen: een 4-gangen menu, bijpassende wijnen (die ongevraagd gewoon werden bijgevuld), een bubbeltje vooraf en koffie met likeur toe voor iets minder dan 100 euro per persoon. Al wordt het de aankomende keer gewoon weer burgers happen bij Frits, H.Burger of Cannibale Royale. Het moet immers wel speciaal blijven.

 

http://www.restaurantsinne.nl/

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *