Rode Pesto Kip met Pasta

Dit recept is altijd een succes!

Heb jij ook een recept die altijd een succes is? Ook als er eters komen. Een recept die je uit je hoofd kunt klaarmaken? Een waar je je zeker genoeg voelt om lekker mee te experimenteren? Dat is deze voor ons. Je moet hem echt proberen!

Ingrediënten voor 2 grote eters

– 2 kipfilets
– 3 gegrilde paprika’s uit pot
– 90 gr rode pesto
– 100 gr creme fraiche
– 140 gr tomatenpuree (2 kleine potjes)
– 1 el gedroogde basilicum
– 150 gr cherrytomaten
– 150 gr geraspte kaas
– handvol pijnboompitten

Benodigdheden

– ovenschaal
– bakpapier

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.

2. Leg de gegrilde paprika’s op de bodem van de ovenschaal.

3. Bestrooi de kipfilets met peper en zout en leg ze tussen een bakpapiertje. Sla ze plat met een deegroller of gevulde fles totdat ze overal even dik zijn. Leg ze vervolgens in de ovenschaal.

4. Meng in een kommetje de rode pesto, creme fraiche, tomatenpuree en de basilicum. Roer hier de helft van de geraspte kaas door.

5. Smeer de saus over de kip, zodat de ip is afgedekt.

6. Snijd de cherrytomaatjes door de helft en strooi dit over de saus.

7. Doe de kip in de oven voor 20 min.

8. Haal de kip uit de oven en strooi de laatste helft kaas over de kip met de pijnboompitten en doe de kip voor een 2e ronde van 15min in de oven. Het is klaar als de kaas gesmolten is.

Tip: Kook er volkorenpasta bij en serveer er eventueel een salade bij of gewokte courgette voor wat groente.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *