Spiraalquiche

Wat een plaatje! Dit is voordat hij in de oven gaat. Klik op het recept en je ziet de AFTER foto.

Het kost wat voorbereiding, maar als je visite er is, hoef je hem alleen maar in de oven te schuiven totdat hij piept.

Ingrediënten

– 8 blaadjes bladerdeeg
– 2 courgettes
– paar winterpenen
– 3 eieren
– creme fraiche
– 200 gr geraspte oude kaas

Benodigdheden

– kaasschaaf
– springvorm van +/- 24 cm

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.

2. Was de courgette en wortel en snijd deze met de kaasschaaf in dunne slierten.

3. Blancheer de groente voor een paar minuten in kokend water met een beetje zout.

4. Vet de quiche-vorm in met boter, olie of bakspray en leg een bakpapiertje op de bodem.

5. Bedek de quiche-vorm met het bladerdeeg. Maak de vellen aan elkaar vast met natte vingers.

6. Rol 1 courgette sliert op en leg deze in het midden van de quiche.

7. Rol hier telkens een sliert wortel en courgette omheen totdat alles op is.

8. Klop de eieren, creme fraiche, de helft van de oude kaas, peper en zout en schenk dit over de groente spiraal.

9. Zet de quiche in de oven voor 20 min. Na de 20min mag je de kaas erover strooien om vervolgens weer 20min in de oven te doen.

Tip: lekker met een groene salade of een stukje vlees.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *