‘t Ankertje – Enkhuizen

Een Enkhuizer stadsbiertje, tapas en goed gezelschap. Wat wil je nog meer op een zaterdagmiddag?

‘t Ankertje – Enkhuizen

Tijdens mijn werk kom ik vaak in aanraking met infrastructurele projecten door de hele provincie Noord-Holland. Het leek me leuk om deze ook eens in levende lijven te aanschouwen. Maar doelloos rondrijden is nou niet echt mijn hobby. En zo stapte ik met 3 vrienden in de auto richting Enkhuizen voor een borrelmiddag (en ja, ik was de BOB)!

Mijn vriend had ‘t Ankertje uitgekozen als eerste stop. Hij wilt altijd wat nieuws en de biertjes van De BrouwVrouw waren nog niet eerder geproefd. De eigenaresse van dit schipperscafé, Karin, heeft in 2013 de stoute schoenen aangetrokken en is begonnen haar eigen bier te brouwen. Alle 3 de heren waren het meest te spreken over het amberkleurige biertje, Alex Ankertje, door de complexe smaak. Al ging het Witte Kaatje er ook goed in.

Bij een biertje hoort ook een hapje. En gelukkig hadden ze een lekkere borrelplank met kaas, worst en bitterballen op de kaart. En als bitterbal-fan moeten die altijd op tafel komen. Maar de tapasplank nodigde ook uit, dus die ook gewoon voor 2 personen besteld. Onder andere lekkere olijven, serranoham, gehaktballetjes, gevulde paprikaatjes en meer werden naar de tafel gebracht.

Het was een goed begin van een gezellige middag dankzij de drankjes, hapjes en leuke bediening. Bedankt! We komen zeker nog een keer terug.

 

–> een linkje naar de website van ‘t Ankertje in Enkhuizen

https://www.cafe-ankertje.nl/nl/

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *