Tips Luang Prabang

Mijn mini reisgids voor Luang Prabang, Laos. De stad in Azië met het lekkerste eten.

Tips – Luang prabang

Vorige maand had ik de ervaring van mijn leven. Met 4 goede vrienden en mijn vriend, samen backpacken door Laos. Een nieuwe bestemming voor mij. En ik kan alleen maar zeggen dat dit land mij zeer positief verrast heeft! Dus ik deel graag mijn tips en tricks met jullie.

First things first: eten! De Franse geschiedenis in Laos vind je in het eten gemakkelijk terug (Lees: lekker brood).
Ontbijt: Saffron Cafe. Uitzicht over de rivier, lekkere koffie en ontbijtjes zoals mango wentelteefjes (zie foto), breakfast burrito’s en een fruitsalade met buffel yoghurt sieren de kaart.


Diner: Sisavangvong Road zit vol lekkere restaurantjes, maar Tangor heeft ons het meest verrast. Wij bestelden onder andere de Vietnamese salade en de penang curry met eend (en dat terwijl ik nooit sta te springen om rood vlees in Azië te eten, maar hier durfde ik het aan). Ook de toetjes konden we niet laten staan. Tegenover me zag ik een heel blij gezicht toen iemand een Lemon Meringue taartje verorberde, maar zelf was ik ook zeer gelukkig met mijn La Bigoudene. Dit is een toetje met vanille ijs, gekarameliseerde appel, gezouten karamelsaus en een knapperig koekje. Ja ja een beetje fancy smancy, maar YUM!
Wil je iets meer low key? Ga dan naar de nightmarket en kies wat je lekker lijkt. Het wordt veelal vers voor je bereid. Denk aan spicy sausage, pork belly en dumplings

Naast eten, zijn ook de drankjes belangrijk!
Cocktails: Utopia (foto). Veel zitjes verspreid door een sfeervolle tuin met een mooi uitzicht over de rivier. Bestel eens Mega Yellow Fever voor een tropische cocktail met ananas of een Beer Lao (lokaal biertje).


Feestje: Na 11 is alles gesloten in de binnen stad. En ja je bent jong en je wilt wat. Ga dan met de taxi naar de bowlingbaan voor een strike hier en daar met een biertje of whiskey cola (4 euro per fles whiskey).

Zoek je nog een slaapplek? Wij sliepen in Fan Dee, ook nog wel Sa Sa Loa genoemd. Ze hebben kleine dorms en privé kamers met uitzicht over de rivier. Ik vond het super sfeervol, maar in de avond is het koud (januari) en die bamboekamers maken het er niet warmer op. Warme kleding mee dus. Weinig hotels hebben een eigen zwembad, maar wist je dat het openbare zwembad La Pistoche voor 3 euro toegankelijk is en hele lekkere ligbedden heeft?

Wat moet je echt doen in Luang Prabang? Google de naam en je ziet overal foto’s van de Kuang Si watervallen. Hier moet je dus even heen. Ga zelf op ochtend met de scooter. Heerlijk rustig en een super leuke reis van 60 minuutjes.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *