Malaga in 1 dag!

Laat Malaga je inner foodie een keer verrassen met haar intieme sfeer en lekkernijen.

Tips – Malaga

Eet je om te leven of leef je om te eten? Ik maak mij zeker schuldig aan dat laatste! Daarnaast is reizen mijn andere grote hobby, dit ik helaas minder vaak kan beoefenen. Maar wat er ook gebeurt, elk jaar ga ik met Olga een nieuwe plek onveilig maken. Afgelopen jaar waren we samen naar Malaga. En ik deel graag onze tips met jou!

Malaga is een klein stadje in zuid Spanje aan de Middellandse Zee. Alles wat je zoekt in een Spaanse stad hebben ze hier, maar op loopafstand. Mooie pleinen, terrasjes, oude gebouwen, kleine barretjes waar geen woord Engels gesproken wordt. Wij vonden het fantastisch!

First things first! Een slaapplek. Wij boekten appartement Litoral bij Living4Malaga. Super groot, 2 slaapkamers, 2 badkamers met fantastische douches en midden in het centrum voor een koopje! Prijzen in Malaga zijn niet te vergelijken met steden zoals Barcelona en Madrid.

Dan ontbijt: La Recova biedt je voor 2,50 pp een heerlijk ontbijtje met koffie of thee, sap en zelfgemaakte spreads voor op je verse toast. Neem plaats buiten of binnen midden in de antiekwinkel.

Lunch en snacks voor mee naar het strand scoorde we bij de overdekte markthal in het centrum, Mercado Atarazanas. Denk aan fruit, verse noten, vleeswaren en vis. Je vind het hier allemaal!

Voor een tussentijds terrasje kon je ons vinden bij El Pimpi met uitzicht op Alcazaba. Een kaart vol snacks en lokale wijnen!

Onze voedselmarathon vervolgden wij met liefde bij La Tranca voor een wijntje met een tapa. Er zat nog een fantastisch restaurantje hier vlakbij voor lokale tapas, maar ik kan niet meer op de naam komen.

Als afsluiter zouden we je adviseren om even bij Antigua Casa De Guardia te lopen. De oudste wijnbar van het stadje waar gepassioneerde oude heren je drankje instappen direct uit de wijnvaten. Engels begrijpen ze niet, maar ach, in de taal van de vino met daarbij ‘dos, por favor’ kom je een heel end!

TIP: Wil je graag er een dagje op uit? Granada is snel en makkelijk met de bus te bereiken. Maar wil je naar Alhambra? Boek dan je kaartjes op tijd!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *