Van Rossum – Woerden

Een spontaan weekendje in Woerden met de beste proefplank ooit!

Van Rossum – Woerden

Vorig weekend heb ik met mijn vriend spontaan een overnachting geboekt bij het Stadshotel in Woerden. We zochten een klein stadje met leuke cafeetjes en een oud studiegenoot, Vincent, raadde dit aan. Soms moet je niet verder zoeken dan je neus lang is. 🙂

Het stadshotel is een oud wapenarsenaal dat 3 jaar geleden compleet gerenoveerd is. Denk aan bakstenen, metaal en glas. Super hip en mooie, schone kamers. En op de eerste verdieping hebben ze een gezellig restaurant met een compleet open keuken: Van Rossum.

Na het terrashoppen en bitterballenproeverij bij De pompier en Breuren, waren we wel toe aan een grotere maaltijd. We hadden gereserveerd om in het restaurant van het hotel te eten, want mijn vriend Vincent en Tripadvisor waren het eens: hier moet je eten als je in woerden bent. We kozen beiden voor het VR Menu: een proefplank vooraf, een entrecote met frietjes als hoofd en een toetjes proeverij toe.  De proefplank had zelf gerookte zalm, pata negra, osseworst met piccalilly, olijfjes, brood, zelfgemaakte pate en meer erop liggen. Wat een top start van een maaltijd! De geadviseerde bij alle gangen waren top! Vooral de heftige Shiraz bij het hoofdgerecht en de dessertwijn, YUM!

Maar niet alleen het eten is belangrijk, ook de service en ambiance maken de avond. Over de bediening, niets anders dan lof! Zo oplettend, attent en spontaan, die dames! Bedankt voor een topavond, Mirjam (onze serveerster bij Van Rossum)!

Het enige waar ik zelf verbetering zie, is dat er iets meer tijd ingecalculeerd mag worden tussen de gangen door. Na het hoofdgerecht hebben we dit gewoon aangegeven en werd hier ook meteen rekening mee gehouden.

Geen twijfel mogelijk, ga je naar Woerden? Ga naar Van Rossum!

 

Klink op onderstaande link om naar hun website te gaan:

Van Rossum

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *